Bakplattorna måste programmeras för att laddning skall fungera. Du måste göra programmeringen via Wi-Fi-nätverket som laddningsroboten delar, genom att slå på och stänga av strömmen för att komma åt installationsmenyn.

Om du har installerat två laddningsroboter är det viktigt att båda bakplattorna är programmerade med samma laddbox. Detta för att den lokala lastbalansering skall fungera. Om bottenlampan i ljusremsan blinkar betyder det att bakplattan (orna) inte är programmerade korrekt.